نحوه اتصال رادیوکنترل به پرنده

نویسنده Omid 2017/09/15 0 دیدگاه فلایت کنترلر,

جستجو برای خرید یک فلایت کنترلر مناسب برای پرنده بدون سرنشین، کار دشواری است. در این مقاله شما را در انتخاب یک فلایت کنترلر مناسب راهنمایی خواهیم کرد.

در پاسخ به این پرسش که بهترین فلایت کنترلر موجود در بازار کدام است باید گفت هیچ کدام!! چیزی با عنوان "بهترین فلایت کنترلر " در بازار وجود ندارد که بتوانید آن را تهیه کنید. اگر این سوال را از افراد مختلف که حتی تجربه ای در این زمینه دارد نیز بپرسید، ممکن است جواب های متفاوتی را بگیرید. مدل معرفی شده توسط آنها قطعا برای کاربرد آن فرد بهترین بوده و ممکن است بسته به نوع کاربری شما متفاوت باشد چون هر فرد نیازهای متفاوتی از فلایت کنترل دارد.
اما با معرفی اجمالی مدلهای معروف موجود در بازار میتوان کابران را در انتخاب هوشمندانه فلایت کنترل یاری کرد.

 


قصد انجام چه نوع پروازی دارید؟

 


قبل از اینکه به سراغ انتخاب فلایت کنترلر مناسب بین مدل های مختلف بروید، باید بدانید که سه نوع پرواز متفاوت برای یک پرنده بدون سرنشین قابل تعریف است. قبل از ساخت یک پرنده بدون سرنشین باید بدانید که مولتی روتورها برای پروازهای FPV ، تصویربرداری و فیلم برداری و یا انجام ماموریت های خاص ساخته می‌شوند. نوع پرواز و مولتی روتوری که قصد ساخت آن را دارید در انتخاب نوع ، ابعاد و مدل فلایت کنترل شما نقش بسیار تاثیر گذاری را دارد، بنابراین بهتر است قبل از ورود به حوزه انتخاب فلایت کنترلر، نوع پرواز خود را دقیقا مشخص کنید.

 


فلایت کنترلرهای کوادکوپترهای FPV

 


همانطور که می‌دانید فلایت کنترلرهایی که برای ساخت کوادکوپترهای FPV مورد استفاده قرار می‌گیرند ، باید سبک و در عین حال کوچک باشند ، چون ابعاد این کوادکوپترها نیز کوچک بوده و به دلیل انجام مانورهای سریع لازم است تا از قطعات سبکی در آنها استفاده شود. البته در کنار این ویژگیها بهتر است فلایت کنترلرهایی که برای ساخت کوادکوپترهای FPV مورد استفاده قرار میگیرند، چندان گران قیمت نباشند چون احتمال کرشهای سنگین در این پرنده ها بسیار بالاست و آسیب دیدگی قطعات در آنها اجتناب ناپذیر است.

 


فلایت کنترلر KISS

 


فلایت کنترلر KISS FC یک فلایت کنترل فوق العاده برای پهپادهای کوچک در سایز FPV است. این فلایت کنترلر دارای ویژگی‌های منحصر به فردی است که کمتر مدلی در این ابعاد از آن برخوردار است. بنابراین برای ساخت کوادکوپترهای FPV میتوانید انتخاب بسیار خوبی باشد.
به غیر از تنظیمات و پیکربندی پایه و ابزارهای مانیتورینگ، تنها چیزی که در GUI (رابط گرافیکی کاربر) پیدا خواهید کرد تنظیمات PID برای tuning پرنده بدون سرنشین شماست. در قسمت PID شما می‌توانید tune هر بخش از لوپ PID خود را انتخاب کنید یا اگر همه پارامترها برای شما جدید هستند میتوانید به سادگی یکی از داده‌ها را آپلود کرده و از آن استفاده کنید.

 


فلایت کنترلر LUX (Cleanflight)

 


اگر تمایل داشته باشید که انعطاف پذیری بیشتری نسبت به فلایت کنترل KISS FC (از قبیل کنترل LEDها، فلش اسپید کنترل، OSD و ... ) داشته باشید، باید فلایت کنترلی تهیه کنید که از فریمور Cleanflight استفاده کند. فلایت کنترلر Lumenier LUX یکی از بهترین انتخاب‌ها در این زمینه است که تمام ویژگی‌های سخت افزاری مورد نیاز برای استفاده از فریمورهای Cleanflight، Betaflight و Raceflight را دارا می‌باشد.
در اینجا ممکن است این سوال برای شما پیش بیاید که Cleanflight، Betaflight و Raceflight چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟ بله درست است این موضوع کمی به خصوص برای کاربران مبتدی کمی گیج کننده است.
یکی از مزیت‌های بارز فلایت کنترلرهای KISS این است که سخت افزار، نرم افزار و سیستم عامل (فریمور) آنها توسط یک شرکت طراحی ، اجرا و پیاده سازی می‌شوند. این امر باعث می‌شود تا عملکرد این فلایت کنترل از نظر هماهنگی و یکپارچگی میان سه بخش آن به مراتب بیشتر از فلایت کنترلرهایی باشد که قسمت‌های مختلف آن به صورت مستقل از یکدیگر توسط شرکت های جداگانه طراحی و ساخته می شوند.
Cleanflight هنوز هم محبوب‌ترین فریمور برای فلایت کنترلرهای اپن سورس است، اما هنوز هم تعداد زیادی از کاربران بردهای خود را با Betaflight فلش می‌کنند چون معتقدند که کارایی بالاتری دارد. فریمور Betaflight هنوز هم از پیکربندی نرم افزاری Cleanflight استفاده می‌کند، اما لوپ‌های PID بهتر هستند.

 

تصویربرداری هوایی

 

هنگام انجام تصویربرداری و فیلم برداری هوایی ، باید از فلایت کنترلی استفاده کنید که بتواند حدالمکان تصاویر صافی را در اختیارتان بگذارد. برای این کار اصولا به فلایت کنترلی نیازی دارید که ویژگی‌های پروازی بسیار متعادل و مقیاس کنترل کوچکی داشته باشد.
اگر قصد تصویربرداری هوایی را دارید، DJI NAZA M V2 میتواند بهترین فلایت کنترل موجود در بازار برای اینکار باشد. از مشخصات بارز این فلایت کنترل میتوان به پرواز آسان، تصویر صاف و بسیاری از ویژگی‌های دیگر مانند جهت گیری هوشمند و بازگشت به خانه که سادگی کنترل پرنده را برای خلبان دو چندان می‌کنند، میتوان اشاره کرد. این فلایت کنترل به خوبی پاسخ گویی خلبانان مبتدی و فیلم سازانی است که تصویربرداری بسیار با کیفیت از سوژه‌های مورد نظر خود هستند. از طرفی NAZA M V2 تنها فلایت کنترلی است که با گیمبال DJI H4-3D GoPro به خوبی کار می‌کند.

 

قابلیت تعریف پرواز

 

یکی از فاکتورهای مهم برای خلبانان پرنده‌های بدون سرنشین، امکان تعریف برنامه‌های پروازی به صورت دلخواه است. این قابلیت زمانی که خلبان بخواهد پروازی خاصی را به مدت طولانی تجربه کند بسیار کارآمد خواهد بود چون امکان تعریف عملکردهای مختلف پرواز مانند نشست و فرود خودکار ، پرواز روی نقطه مسیرهای مشخص و ... فراهم خواهد شد. برای این منظور نیز باید از فلایت کنترلهای اپن سورس استفاده کرد تا امکان تعریف این عملکردها به صورت دقیق وجود داشته باشد.
منبع : سایت myfirstdrone

نوشتن دیدگاه